I ett samarbete mellan affärsutvecklaren Tommy Einarö, Peragenda och Professor Klas Kullander, Institutionen för Neurovetenskap, Uppsala Universitet genomfördes under februari en första utbildning i ”utbildningen neurochefen”.

Ungefär 65% av allt utvecklingsarbete i företag kräver en omfattande beteendeförändring hos företagens personal. När vi satte ett mål vill vi gärna tro att det räcker men för att uppnå nya mål krävs nya beteenden. Nya beteenden kräver träning. För att få till träningen som gör det nya beteendet till en vana krävs ihärdig uppföljning från chefer och ledare. Här kan vi ibland falla för vår bekvämlighet och komma undan med kommentaren ”De är ju vuxna människor, dem borde ta eget ansvar”. Men det handlar egentligen inte i första hand om uteblivet ansvar utan att vi inte har tränat in det nya beteendet tillräckligt.

Alla som har en ledande befattning vet att det är olika svårt att motivera olika individer. En viktig slutsats, även om det är väl känt – människor är olika. Det finns dock grundläggande funktioner i hjärnan som fungerar likadant på alla, om än i olika grad. Hjärnan är stormförtjust i snabba belöningar. Två forskare som jobbade med betingning, Pavlov och Skinner insåg att hjärnan kan lära sig reagera på belöning. Pavlov kom fram till reflexmässig betingning och Skinner jobbade med viljemässig handlingar och stimuli efter betingning.

Dessa kunskaper förmedlas, tillsammans med mycket annat, på vår utbildning och syftet är att man ska kunna använda dessa kunskaper för att motivera både oss själva och våra medarbetare. Om vi ger positiv förstärkning vid rätt beteende skickar hjärnan dopamin till frontalloben. En belöning som gör att vi mår bra. Dessutom skickar det signaler till hjärnan om att det här vill jag göra igen.

Genom tydlig och ärlig kommunikation vid delegering, disciplinerad uppföljning och positiv förstärkning ökar leveransgraden samtidigt som medarbetarna mår bra tack vare utsöndring av dopamin i hjärnans belöningssystem. Så genom att använda vår kunskap om hur hjärnan fungerar kan vi både öka resultatet i våra företag och få medarbetarna att må bra.

Deltagarkommentarer från första utbildningstillfället:

Relevans för ledarskap – 4,7 av 5 möjliga.

Intresse för kopplingen mellan vetenskap och verklighet gällande ledarskap – 4,7 av 5 möjliga.

”det skapar verkligen förståelse för varför olika ledarstilar och ledarverktyg fungerar på olika sätt”

”Nytt perspektiv! Vanligtvis skrapas bara på ytan, nu fick vi verkligen förståelse för hur ledarskap fungerar”.

”Mycket intressant föreläsning! Detta är något alla ledare skulle ha stor nytta av att känna till men framför allt de som arbetar med människor i något sammanhang”.

Följ Peragenda på sociala medier för att se när nästa tillfälle för ”Neurochefen” går av stapeln. Du kan också anmäla ditt intresse för våra utbildningar genom att höra av dig till oss via mail eller telefon.

Mail: tommy@peragenda.se

Telefon: 0708704721