Scroll to top

Hur du som chef på ett lättsamt sätt kan hantera stora problem.

Vi lever i en föränderlig värld. En värld där allting går mycket fortare än det någonsin har gjort tidigare. Det påverkar vårt beteende, vårt sätt att interagera med varandra. Vi har teknik som gör oss mer tillgängliga än vi någonsin har varit förut. Ändå, paradoxalt nog upplever många att det är svårare att få tag på folk än det varit tidigare.

Detta påverkar vårt sätt att mötas. I rubriken står det ”Nätverk eller dialoggrupper”. Jag tror inte det är det ena eller det andra. Jag tror båda behövs. Men de har kanske lite olika syfte.

Nätverk behöver vi för att knyta nya kontakter, hitta ingångar till nya affärsmöjligheter och för att helt enkelt ha trevligt i möte med andra människor. Det bygger förtroende och man känner sig tryggare att göra affär med någon man träffat tidigare.

Det som jag märkt saknas är ett forum där man i lugn och ro kan sitta ner och utbyta erfarenheter med andra chefer i andra företag och branscher. Det finns en del som jobbar med detta men behovet är större och det finns plats för fler. Där föddes iden om dialoggrupper.

Som chefer i små och mellanstora företag är vi ibland väldigt ensamma med våra frågor i stort och smått. Det kan röra personal, svåra samtal, lönefrågor, rekrytering, ledarfrågor eller effektiviseringsfrågor eller något annat som rör den dagliga verksamheten. Vi har inte alltid någon att bolla dessa frågor med.

Därför har Peragenda startat Peragenda Chefsdialog som ska bidra med en möjlighet att få sitta ner med andra chefer och utbyta erfarenhet.

Vi har redan startat några grupper och fler är på gång. Intresset är stort och de första mötena har genererat intressanta dialoger med spännande inlägg, lösningar och idéer som delas mellan deltagarna.

Många har upplevt en stor fördel att få prata med andra chefer från helt andra branscher, annan storlek och med helt andra produkter än de själva jobbar med. En intressant reflektion som gjorts är att trots att vi tror att vår egen bransch är så speciell så är utmaningar och frågeställningar väldigt lika. Då kan det vara skönt att höra hur någon annan löst just det problem som jag sitter med just nu.

Har du också ett behov att möte andra chefer under ordnade former där huvudsyftet är att utbyta erfarenhet, gå in på https://www.peragenda.se/peragenda-chefsdialog/ och se hur du kan delta i en chefsdialog.

Tommy Einarö

Related posts